Niet Vergeten Als U Een Onkruidverdelger In De Tuin Gebruikt

      Comments Off on Niet Vergeten Als U Een Onkruidverdelger In De Tuin Gebruikt

Als een onkruidbestrijder verkeerd wordt toegepast of als de gebruiksaanwijzing niet goed wordt opgevolgd, kan er veel schade worden aangericht. Indien juist toegepast is het een nuttig en soms zelfs essentieel hulpmiddel voor de tuinierder, maar indien niet juist toegepast kan het uw geliefde tuin runeren en schadelijk zijn voor huisdieren, andere dieren en zelfs kinderen. De meeste amateur- en professionele tuinierders gebruiken onkruidbestrijders, vooral hobbytuinierders, dus er zijn wel een paar richtlijnen waaraan u zich moet houden.

Tuinonkruidbestrijders kunnen in verschillende vormen worden gekocht, zoals gel of korrels, maar de meest bekende is toch wel de fles met spuitmechanisme. Lees altijd de instructies die meestal op de zijkant van de fles zijn gedrukt en volg ze nauwkeurig op. Er zijn nog een paar instructies die moeten worden opgevolgd, die vooral gezond verstand vereisen en zeker de moeite waard zijn om te onthouden als u het product veilig wilt toepassen.

Gebruik geen overdadige hoeveelheden bestrijdingsmiddel, omdat u denkt dat het dan beter werkt en effectiever zal zijn. De aangegeven hoeveelheden in de gebruiksaanwijzing staan er om aan te geven hoe het middel het meest efficint werkt. Meer gebruiken dan wordt aangeraden kan gevaarlijk zijn. Het middel kan zich dan verspreiden naar planten in de buurt, die dan net als het onkruid dood gaan. Ook kan het zich verspreiden naar eventuele groenten of vruchten die u zou willen eten, hetgeen ziekte kan veroorzaken. Draag tijdens de toepassing van onkruidbestrijder beschermende handschoenen en bij wind ook een mondkapje, omdat het in uw mond kan waaien waarna u ziek zou kunnen worden.

Zorg dat u voor elke taak de juiste onkruidbestrijder kiest. Een middel met glyfosaat doodt alle planten waarmee het in aanraking komt, of dat nu onkruid, uw gazon of uw prachtige bloemen zijn. Gebruik het dus niet op uw grasveld en pas het voorzichtig toe op planten die u kwijt wilt. Zorg ook dat kinderen en huisdieren even niet in aanraking komen met een behandeld stuk tuin en lees de gebruiksaanwijzing, waarin staat wanneer het gebied weer veilig voor ze is.